Бажаємо плідного навчального року! Дякуємо, що ви з нами! :)

27 листопада 2016 р.

Дивовижна подорож до Дніпра...

Автор: Анна Полякова, учениця 8-А класу
   На канікулах деякі учні 8-А класу вирішили відвідати гарне місто – Дніпро. Коли багато дітей просто сиділи вдома, ми подорожували та дізнавалися щось нове і незвідане.
   Наша перша екскурсія -Дніпропетровський аерокосмічний музей НЦАОМ.  Спочатку нам повідали про історію створення цього музею, потім про створення штучних супутників, видатних людей, перший вдалий політ тварин у космос, а вже потім про політ людини. Після цікавої розповіді нам дозволили познімати цікаві моделі супутників та їх деталі. Але більш за все нам припало до душі приміряти на себе роль пілота на космічному кораблі . У залі була справжня кабіна, з якою  так і хотілося сфотографуватися. Потім нас чекала ще коротенька розповідь, але вже на подвір'ї.
   Потім ми попрямували на телебачення . 51 канал провів нам показ старих відеокамер на які раніше знімали кіно, прилади для монтажу відео,  запису звуку. Після цього ми були на студії зйомок  новин. Ця «зала» була яскраво освітлена. Нам відкрили декілька  «секретів» знімання ефірів. А трохи згодом  нам дозволили подивитися скільки людей працюють під час зйомок . Ми одразу зрозуміли наскільки це складна праця.
   Остання наша «зупинка» – Діорама « Битва за Дніпро». Цю споруду було відкрито на початку 20 століття, на честь тридцятої річниці з дня Перемоги. Яка ж вона дивовижна! А як гарно розповідала про неї екскурсовод! Хотілось слухати і слухати та милуватися! На наш подив, таку велику і гарну діораму малювали лише 2 художники всього 2 роки. Але вже дуже скоро цієї діорами «Битва за Дніпро» уже не буде, а дуже шкода...
   Після всіх екскурсій ми вирішили просто прогулятися містом та зробити декілька фото. Коли ми їхали містом ми побачили: Французьку карусель, Катеринославський бульвар, фонтан «Муза». Ми пройшли Фестивальний причал, Лавку закоханих та Дерево щастя й  інші миловидні куточки Дніпра.  Перекусити ми вирішили у «рідному» «Макдональсі». По дорозі до нього ми проїхали знаменитий, вражаючий своєю величчю  проспект Карла Маркса.
   Та на цьому наша подорож закінчилась, нам всім дуже сподобалось! І я гадаю, що ми ще приїдемо до цього містечка!
Переглянути фото можна тут>>

Немає коментарів:

Дописати коментар