Бажаємо плідного навчального року! Дякуємо, що ви з нами! :)

7 лютого 2017 р.

Усім шанувальникам Інтернету присвячується...

Автор: Самсонова Ірина, учениця 8-А класу

   У сьогоденні мабуть  кожен із нас не уявляє життя без Інтернету. Вікіпедія, соціальні мережі – зараз дуже складно без них «впоратись». Та чи усі знають, як безпечно ним користуватись?
   Інтернет, без сумніву, добрий друг і порадник, але іноді він стає злим та підступним ворогом! Ось, наприклад:  Марічка завжди усвідомлює про безпеку в Інтернеті. Тому вона ніколи не потрапляє  «до рук» злодія. А Михайлик навпаки: листується з малознайомими людьми, вводить номер «мобілки» на  сайти. Інтернет у хлопчика чомусь «дивно» себе поводить: веб-сторінка завантажується довго, комп’ютер може сам вимикатися. А все тому, що він зовсім не знає правил безпечного користування всесвітньою павутиною!
   Зараз весь світ «святкує» тиждень «Безпечного Інтернету». Я склала правила, які, на мою думку, допоможуть захистити свої дані, та й взагалі переглядати улюблений фільм на сайті. Отже:

1. Ніколи не довіряйте свій номер мобільного/банківської карти на сайті, який ви вперше відвідали.

2. Пам’ятайте : коли ви поповнюєте рахунок в офіційних «власників» проксі-сервіс  HTTPS, а у злочинців – НТТР.
3. Знайте: не всі люди, з якими ви починаєте знайомитись у ВКонтакті  є реальними.
4. Не виставляйте фото у соцмережі, яке демонструє ваш матеріальний стан: золоті годинники, дорогі смартфони.
5. Не реагуйте на таку надокучливу рекламу яка: містить сцени насилля або обіцяє зробити вас міліонером чи безкоштовно подарувати машину.
   Це лишень деякі правила, які значно полегшують перебування у мережі. Згадуйте про них частіше, і ви ніколи не потрапите «у віртуальний полон» зловмисників. Щасливої подорожі в цю дивовижну країну - «Інтернет»!



Немає коментарів:

Дописати коментар