Бажаємо плідного навчального року! Дякуємо, що ви з нами! :)

15 лютого 2017 р.

Чи потрібно пташкам взимку їсти?, або 8-А - у гармонії з природою! :)

Автор: Зозуля Злата, учениця 8-А класу

   "Ліси вчать людину розуміти прекрасне"- це висловлювання належить Антону Павловичу Чехову і я цілком згодна з ним. Я вважаю, що природа-це найпрекрасніше, що існує в світі.Також в мене є однодумці, це мої однокласники. Всі ми намагаємося підтримувати її гармонію. Особливо важливо допомагати пташкам взимку,адже вони дуже цього потребують. В холодну пору року ниви засипані снігами,а комахи сплять, отже поживи майже не має. Тому наш клас вирішив зробити годівнички. Вони дуже легкі для виготовлення, тому й ти можеш зробити таку! Наприклад, ми робили годівнички з дерева, пластику та картону. Зараз вони радіють "тваринкам" на ялинках і березах біля школи. Тепер, день у день, ми наповнюємо свої "витвори" зерном, насінням і шматочками хлібу.
   Ми радіємо, бачачи, що звірята смакують "їжею", запрошуючи "своїх пернатих". Ми ніби стали ближче до природи, почали розуміти її.
   Тож давайте разом піклуватися про природу і вона буде піклуватись про нас! І ще декілька порад щодо виготовлення годівничок і їх заповнення: 
1. Надійність і міцність. Вибираючи матеріал і кріпильні елементи для годівниці, враховуйте, що вони повинні витримувати вагу птахів;
2.Стійкість матеріалу. Щоб годівниці радували птахів і Вас протягом довгого часу, виготовляйте її з таких матеріалів, які не деформуються від опадів. Звичайно, невелику шпаківню цілком можна зробити з картону або продуктових упаковок, але врахуйте, що така годівниця протримається до першого дощу або снігопаду, потім її доведеться замінити;
3.Безпека. Виготовляючи кормушки для птахів, Вам доведеться вирізати в них вхід, віконця й інші отвори. Щоб "гості", які прилетіли на "трапезу", щоб не поранилися об краї виробу -обробляйте їх захисними матеріалами — ізолентою, полімерною глиною, смолою і т.д. Є різні види "будиночків": з колоди, з гарбуза, зі старого посуду, із пляшок, із сітки тощо.
   Їдять птахи: 
1.Хліб буде доречним майже для всіх видів птахів.
2.Злакові: пшениця, ячмінь, просо, овес, рис – "смаколики" для більшості видів пташок. З круп найкраще підійдуть вівсяна та перлова.
3.Зернята соняшника - найуніверсальніший корм для зимуючих птахів. 
4. Несолоне сало, м'ясо, маргарин дуже люблять синиці, повзики і деякі інші види пернатих. 
5.Горобина, бузина, калина та глід приваблюють найкрасивіших зимових відвідувачів годівниць – дроздів і омелюхів .
6. Насіння клена та ясена (крилатки). 
7. Шишки, жолуді, горіхи служать основою зимового раціону дятлів і шишкарів.
8.Зерно кукурудзи, насіння кавуна, дині, гарбуза та кабачків чи качалкою.
9. Насіння бур'янів - лободи, кропиви, кінського щавлю, лопуха - чудово підходить для підгодівлі снігурів та інших зерноїдних
10. "Екзотика". Люблять птахи різноманітні сухофрукти та гриби.
   На цьому кінець, пропонуємо вам переглянути фоторепортаж, перейшовши за посиланням >>

Немає коментарів:

Дописати коментар