Бажаємо плідного навчального року! Дякуємо, що ви з нами! :)

1 вересня 2016 р.

День знань, або як бачать це свято у різних куточках світу!

   Рубрика: "Цікавинки :)"
   Зупиніться на хвилинку та завітайте до нас! Ми пропонуємо Вам "поринути" у це свято і дізнатися дещо несподіване та нове! 

   До Вашої уваги 7 цікавих фактів про День Знань. 

1. У 325 році Костянтин Великий вирішив починати новий рік з 1 вересня. В кінці XVстоліття православна Русь перейняла цю традицію, вперше рахувати початок року з початком осені стали з 1492 року. Оскільки в той час усі школи були при церквах, навчання в них починалося з церковного нового року — з 1 вересня.


2. Традиція розпочинати навчання з 1 вересня є далеко не в усіх країнах, так, в Японії перший дзвоник дзвенить у квітні, а останній – у березні наступного року. 


 3. Першокласники Німеччини відрізняються тим, що у День Знань приходять до школи не з квітами, а з великим різнокольоровим пакетом. Цій традиції майже 150 років. Напередодні свята діти майструють конусоподібний пакет, в який батьки кладуть солодощі та потрібні для навчання речі; вже сидячи за партою, першокласники можуть розгорнути яскравий шкільний подарунок і подивитися, чим цікавим його наповнили батьки.



4. Офіційно День знань почали відзначати в СРСР з 1984 року.



5. На території України до середини 30-х рр. XX століття не було точної дати початку навчального року, діти йшли до школи після завершення польових робіт. 


6. Одним з ініціаторів введення і автором назви свята став радянський педагог Федір Федорович Брюховецький, він же поклав традиції першого і останнього дзвоників.

7. У Канаді 1 вересня діти не йдуть до школи, коледжу чи університету – вони святкують разом з батьками не День Знань, а останні дні літа. Перший понеділок вересня називається Днем Праці – Labor Day – і вважається офіційним закриттям літнього сезону. Школа для всіх стартує наступного дня - у перший вівторок вересня.
   Сподобалось? А в нас дуже багато різних фактів, цікавих історій та багатого іншого!
Матеріали взято з Інтернет видань.








































Немає коментарів:

Дописати коментар